Ohjeet osallistujille

Ohjeet osallistujille

Tampereen Fillarirastit järjestetään tiistai-iltaisin huhti-kesäkuussa ja elo-syyskuussa Tampereella, ja sen ympäristössä. Fillarirasteilla on tarjolla kaksi eritasoista ratavaihtoehtoa. A-rata on pituudeltaan 10-15 km, kestoltaan tyypillisesti 40-60 min. ja suunnattu jo lajin pariin aiemmin ehtineille tai pidempää pyöräsuunnistusharjoitusta kaipaaville. B-rata on pituudeltaan 5-10 km, kestoltaan tyypillisesti 20-40 min. ja suunnattu lajiin tutustuville tai hieman lyhyempää lenkkiä etsiville.

Maastoon lähdetään klo 17:30-18:30. Syyskuulla iltojen pimentyessä aloitamme jo klo 17:00.

Keräämme lähtijöiltä nimen ja yhteystiedot ennen lähtöä, jotta voimme varmistaa kaikkien turvallisuuden. Maali sulkeutuu klo 20:00 tai aikaisemmin, jos kaikki metsään lähtönsä ilmoittaneet ovat kuitanneet paluunsa (tai ellei muuta ole sovittu vastuuhenkilön kanssa). Tapahtuman vastuuhenkilön puhelinnumero löytyy kartasta. Kadonneeksi katsotaan henkilö, joka on kirjannut nimensä ja yhteystietonsa kartanmyynnissä olevaan listaan, eikä ole kuitannut metsästä paluutaan.

Tampereen Fillarirasteilla myydään karttoja, joihin on valmiiksi painettu ratamerkinnät ja rastikoodit, joiden avulla pyöräsuunnistaja voi varmistaa olevansa oikealla rastilla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Fillarirasteilla käytetään sähköistä Emit-leimausjärjestelmää. Rasteilla leimataan siis Emit-kortilla, jollaisen voi vuokrata tapahtumapaikalta.

Tampereen Fillarirastien tulokset ja väliajat julkaistaan näillä www-sivuilla.

Fillarirastihinnat 2017:

– kertamaksu, aikuiset 6€

– lapset ja nuoret alle 18 v. 3€

Emit-kortin vuokra 3€

Maksu tapahtuu käteisellä tapahtumapaikalla. Tampereen Iltarastien sarjaliput tai liikuntasetelit eivät käy maksuvälineenä Fillarirasteilla.

Varusteet:

Fillarirasteilla tarvitset maastopyörän, karttatelineen, pyöräilykypärän ja Emit-kortin. Pyöräsuunnistukseen on kehitetty pyörän tankoon kiinnitettäviä karttatelinemalleja, jotka helpottavat kartanlukua vauhdissa huomattavasti. Esimerkkejä karttatelinemalleista: Miry, Autopilot ja Nordenmark. Karttatelineitä on lainattavissa tapahtumapaikoilla rajallinen määrä. Telineitä voi ostaa karttatelineet.com:sta. Matkaan voi lähteä myös hiihtosuunnistustelineen kanssa. Pyöräilykypärän käyttö on pakollista. Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet tapahtumaan osallistujia, joten huolehdithan vapaa-ajan vakuutusturvastasi.

Huom. Varmista Fillarirastien tapahtumapaikka ja karttalinkki kalenterista.